Лагер Lion Heart

Описание

С доказания си опит през годините, СК GREENWAY става водещ клуб в началното обучение по колоездене, насочвайки своето внимание в методиката и тънкостите при придобиване на основните умения за каране на велосипед без значение от възрастта на обучаващия се.

Улугата се предоставя за физически лица, детски градини, учебни заведения, детски занимални и фирми.

Насоченост

Ниво 1 е насочено за възраст над 2 години (без горна граница във възрастта), които не могат да карат велосипед. То се фокусира върху грубите двигателни умения и баланса върху велосипеда. Участниците се учат как да се плъзгат, тръгват и да спират, да маневрират и да завиват. Основната цел е да се придобият уменията при придвижване, тръгване и спиране, за да им даде възможност да карат сами безопасно и уверено след приключване на нивото.

Ниво 2 е насочено за възраст над 4 години, като продължава развиването на двигателните умения, баланса и координацията. В това ниво се доразвива и усъвършенства тръгването, спирането, маневрирането и завоите. Тук започва изучаването на правилната стойка при каране на велосипед, преминаването през различни препятствия и превключването на скоростите. Изкуството на карането на велосипед зависи от затвърждаване на умението за баланс и контрол, и обединяването на всички нови умения.

Ниво 3 е насочено за възраст над 5 години. И в това ниво продължава развиването на двигателните умения, както и усъвършенстването на уменията за тръгване, спиране, маневриране, завиване, преминаване през различни препятствия, превключване на скорости и други. Това ниво е предназначено за придобиване на умения за безопасно продвижване в градска среда. Изучават се задължителната екипировка, основната пътна маркировка, правилата за движение и правилната сигнализация.

Ниво 4 е насочено за възраст над 11 години. Основната цел на това ниво е опознаването на велосипеда и придобиване на основни умения за поддръжката и настройката на своите велосипеди.

Цената включва

Персонална тренировка – 40,00 лева / час.

*За двама члена от семейство – 35,00 лева / час.

За детски градини, учебни заведения, детски занимални и фирми, моля свържете се с нас за допълнителна информация.

Задължителна екипировка

Велосипед
Каска
Вода

RIDE OR RUN RILA

RIDE OR RUN RILA

RIDE OR RUN RILA е двудневно спортно събитие, което се провежда Рила планина. Целта на събитието е да събере най-издържливите и смели атлети по бягане и колоездене и да ги изправи в непряко съревнование. През първия ден се провежда състезанието по планинско бягане, а през втория – по планинско колоездене. Отличителният характер на състезанието идва от неговото трасе, което предствавлява 15,3 км изкачване по високопланински път с положителна денивилация повече от 1600 м.

СПОНСОРИ И ПАРТНЬОРИ

Община Рила; Sova sportswear; Тристан 02; Avitel; RaceTiming;

НАРЕДБА

РЕГИСТРАЦИЯ

КЛАСИРАНЕ

2016г.
Бягане
Бягане възрастови групи
Колоездене
Колоездене възрастови групи
Дуатлон
2015г.
Бягане
Колоездене
Дуатлон
2014г.
Бягане
Колоездене
Дуатлон
2013г.

ФОТО ГАЛЕРИЯ

ОПИСАНИЕ НА МЕСТНОСТТА КАТО ТУРИСТИЧЕСКА ДЕСТИНАЦИЯ

Язовир Калин е язовирът с най-голяма надморска височина както в България, така и на Балканите – 2394 м. (кота на преливника). Стената на язовир “Калин” е от гравитачен тип с бетон, с максимална височина от дъното 13.5 м. и дължина на короната 400 м. Нейният строеж е започнат през 1943 г. и е завършен през 1946 г. До язовирът се достига през гр. Рила и с. Пастра, откъдето има път до ВЕЦ “Калин”. Разстоянието от с. Пастра до язовирната стена е 18 километра, като това място е най-високата точка в България, до която можете да се качите с автомобил.
Районът на язовирът предлага изключително красива гледка към Отовишки връх, х. “Иван Вазов”, яз. “Карагьол” и вр. Калин. При ясно време на изток се вижда цялата Рила, а на запад – долината на р. Струма и много гранични планини.
До вр. Калин се достига за не повече от 20 минути, а пътят до х. “Иван Вазов” отнема около час. За още един час може да се достигне до Отовишки връх. Мястото предлага възможност за полети на парапланеристи и е подходящо за офроуд шофиране. Рекорд е поставил парапланеристът Николай Велев (Кучето), който е успял да прелети разстоянието от яз. “Калин” до София – 50 км.
В близост до с. Пастра само на 13 км се намира Рилският манастир, а в самото селото има каскада от водопади, носещи името “Дяволски води”. Друг интересен туристически обект са Стобските пирамиди (с. Стоб).